curry uit varanasi.

Elise Ronner / Gerealiseerd (2021)

Curry uit Varanasi is een korte dramafilm met een komische tint. De korte film gaat over Frederik en Susan die de nieuwe vriend van hun moeder Kristie ontmoeten: August. Ze vinden August een vreemde vogel. Ondanks dat Kristie en August graag een goede indruk willen maken strijden zij aan de eettafel tegen ieders vooroordelen, meningsverschillen, behoeftes en verwachtingen waarvan je hoopt dat ze als puzzelstukjes op elkaar aansluiten. Het diner is op z’n zachts gezegd ongemakkelijk.

De film laat zien hoe familiebanden kunnen schuren en hoe we af en toe over onze eigen schaduw heenstappen om een ander het geluk te gunnen. Je biologische familie speelt in de meeste levens een grote rol en is het onderdeel van je identiteit waar je geen zeggenschap over kunt hebben.

Elise: “Familie(banden) liggen dicht bij het thema zelfacceptatie. Hoe kun je je familie accepteren als je jezelf niet accepteert? En andersom ook; hoe kun je jezelf accepteren als je jouw familie niet respecteert voor wie ze zijn?

producent
scenario

regie
dramaturg
d.o.p
art director

cast

Lavender Films 
Bart Jakobs
Salomé van Grunsven
Elise Ronner
Samantha Janssen
Judith Boeschoten
Zuma Pleijzier

Joep Vermolen 
Giulia Dunes
Carolien van den Berg
Harry van Rijthoven

mogelijk gemaakt door