de erfenis. 

Samantha Janssen & Frits Tutuarima / gerealiseerd (2019)

Weggaan is iets anders dan het huis uit sluipen. Na de dood van hun moeder komt Mark weer thuis. Na jaren gezorgd te hebben voor zijn broer is hij het ouderlijk huis ontvlucht; naar Londen. Nu komt hij terug om voor zijn vader te zorgen. 

Het landhuis waar hij en zijn broer Benjamin zijn opgegroeid is niets veranderd. Dezelfde bomen waar hij met Benjamin in klom, dezelfde tuin waarin ze de zeeën bevoeren en met monsters vochten, dezelfde stoelen aan de keukentafel en dezelfde koektrommel die hij ‘s avond plunderde. Alleen de stilte van het lege nest, het rottende hout, de lege rolstoel die Benjamin niet meer nodig heeft, en de afgesloten zuidvleugel getuigen van een pijnlijk verleden.

Mark heeft zijn plannen klaar; een leuke aanleunwoning bij hem in Londen. Alles kan binnen een week geregeld zijn, en dan kan hij weer weg uit het landhuis dat hem verstikt. Als Pa kenbaar maakt dat hij liever sterft dan het huis te verlaten, probeert Mark de spoken uit zijn verleden buiten de deur te houden. Spoken zijn echter hardnekkig.

Voordat hij het beseft zuigt het huis en Pa hem weer in het manipulatieve spel dat hij jaren geleden ontvluchtte. Heden en verleden mengen zich, oud verdriet en geheimen worden onthuld als Mark probeert zijn vader uit het instortende landhuis te krijgen.

Bekijk voor meer informatie de website van De Leeuw Producties.

productiehuis
productie 

scenario
regie

d.o.p
montage

cast

De Leeuw producties
Charlotte Rietbergen & Zelina van Ommeren
Samantha Janssen
Frits Tutuarima &
Samantha Janssen
Steven van Hensbergen
Zelina van Ommeren

Joris Kingma
Bart Lever
Dirk van der Pol

Cindy Postma