de swarte krie van de deelen.

Samantha Janssen / in ontwikkeling 

Op zomervakantie in Friesland bij opa en oma gaat Dieke op zoek naar de mythische Swarte Krie uit De Deelen. De Swarte Krie is zijn pop kwijt en Dieke wil hem troosten door de pop terug te brengen. Door de zoektocht zet ze de eerste stap in verwerking van de dood van haar moeder.

De Swarte Krie van De Deelen vertelt het verhaal van de kleine Dieke die door haar fantasie de dood van haar moeder een plekje geeft. Hoewel rouwverwerking een duidelijk thema is, is dit verhaal vooral geschreven als een pleidooi voor de fantasie en om kinderen de tijd te geven zich te laten ontwikkelen in hun eigen tempo. Dit weerklinkt in de simpele, maar wijze woorden van oma: ‘geef het tijd.’
 
In het kader van Filmfonds Shorts heeft De Swarte Krie van de Deelen een stimuleringsbijdrage mogen ontvangen om het plan verder uit te werken: 
 
Het Filmfonds kent bij uitzondering een stimuleringsbijdrage toe van € 5.000,- aan drie niet geselecteerde, maar zeer bijzondere projecten die ieder op hun eigen manier in potentie een bijdrage kunnen leveren aan de diversiteit van het (film)aanbod, de verdere professionalisering van de filmsector en de versterking van het Nederlandse filmklimaat. De makers van deze projecten worden aangemoedigd verder aan hun plan te werken en bij een volgende aanvraagronde opnieuw in te dienen. 
 
Lees hier het persbericht op de website van het Nederlands Filmfonds! 
 

producent
scenario & regie

Lavender Films 
Samantha Janssen