dienstmeid #2.

Roxanne Stam / première NFF september 2021

Een korte film van Roxanne Stam, geschreven door Kurt Platvoet. Realisatie in het kader van De Ontmoeting in samenwerking met de AvroTros. 

De film – met micro budget – wordt opgenomen bij ITA, in de voormalige Stadsschouwburg van Amsterdam. Een unieke kans voor de debuterende regisseur, nu tijdens de pandemie de theaters dicht moeten blijven.

De film gaat over Nora die een bijrol speelt in een theatervoorstelling van een prestigieus gezelschap. Als ze door hoofdrolspeler Peter voor de zoveelste keer belachelijk wordt gemaakt, besluit ze het heft in eigen hand te nemen… Het is een ode aan de vrouw die voor zichzelf opkomt. Over toxic masculinity, intimidatie op de werkvloer en ouder worden.

Regisseur en scenarist Kurt Platvoet schreef samen met regisseur Roxanne Stam het (feministische) scenario. Roxanne Stam werkte eerder als regieassistent met filmmakers als Diederik van Rooijen (Penoza, Heirs of the Night), Theu Boermans en Shariff Korver (Fenix, Zwarte Tulp). Toen ze op het punt stond haar filmplan op te sturen las ze ‘Wen er maar aan’ van Maike Meijer (Toren C) en wist ze: dit is de perfecte Nora. Het boek dat onlangs verscheen is een ware bestseller en gaat over de werkloze actrice M. die in de overgang zit.

De productie maakt deel uit van het project De Ontmoeting, een platform dat nieuwe makers de kans biedt een eerste film te maken. Voor het project zijn nog acht andere regisseurs uitgekozen, van de in totaal bijna honderd inzendingen. Zij worden begeleid door verschillende grote filmhuizen of omroepen. Deze film wordt geproduceerd door ONTHEROX i.s.m. omroep AVROTROS. De omroep steunt het project met €5000 op voorwaarde dat er nog minimaal €5000 wordt gecrowdfund. 

 

 

producent
uitvoerend producent

productieleider
scenario
regie
d.o.p
montage

cast

On The Rox
Marijn Maas &
Charlotte Rietbergen
Charlotte Rietbergen
Kurt Platvoet
Roxanne Stam
Thijmen Doornik
Stanley Kolk

Maike Meijer
Gijs Scholen van Aschat
Luca Hollestelle