‘Mevrouw van Dalen Wacht’ te zien in het land! 

Een zeer succesvolle start voor ‘Mevrouw van Dalen Wacht…
 
Vorige week was het dan eindelijk zover. De Nederlandse cast en crew première. Na deze fantastische avond heeft de film een mooie start gemaakt en was hij voor het eerst vier keer voor een volle zaal te zien tijdens de Caleidoscoop van Scagon de Luxe in Schagen. In het kader van de Arnhemse Uitnacht draaide Mevrouw van Dalen Wacht… een week later in Theater de Leeuw als onderdeel van de Arnhemse Uitnacht.
 
De film, met Marloes van den Heuvel en Teddie Kessler in de hoofdrol, verhaalt over de jonge onbevangen Naomi. Op de psychogeriatrische afdeling van een verzorgingstehuis zit zij haar taakstraf uit. Terwijl zij haar afschuw voor de bewoners probeert te overwinnen trekt zij zich het lot van de dementerende Mevrouw van Dalen steeds meer aan.
 
Naomi neemt je mee langs persoonlijke drama’s van bewoners, de discutabele discussie over een zelfgekozen levenseinde bij dementie en de betekenis van keuzevrijheid. Waar voor de ene collega ‘Het is wat het is’ een prima overlevingsstrategie lijkt, zoekt Naomi haar eigen weg en norm.
 
De film zet aan tot denken en ontving veel positieve reacties uit de zalen. Zo was een jonge zorgmedewerker zeer ontroerd, doordat hij de schrijnende situaties uit de film zo herkenbaar vond in zijn dagelijkse werk. Daarnaast raakt de film vele kijkers die zelf dementie in hun omgeving hebben meegemaakt. Misschien nog wel de mooiste reactie op de film kwam van een oude vrouw. Ze liep na afloop van de film naar haar vriendin en zei: “Weet je wat het is, ik ben zelf ook al een beetje vergeetachtig. Misschien moet ik binnenkort eens met mijn kinderen gaan praten over wat ik wil en wat ik niet wil.” De film zet echt aan tot denken. Een mooier compliment kan je als maker niet krijgen aldus producent Charlotte Rietbergen.
 
Na de vliegende start van de afgelopen week zal de film de aankomende maanden op verschillende plekken in het land te zien zijn, onder andere in het kader van Nederland Alzheimerdag. 
 
Vertoning data:  
 
Theater Twee Hondjes Hellevoetsluis
21 september 2021 19.30 uur
 
Bres Theater Brielle
21 september 2021 19.30 uur
 
De Boekenberg Spijkenisse 
23 september 19.00 uur 
 
Alzheimer cafe Overbetuwe
25 september 14.00 uur
 
Alzheimer cafe Arnhem 
16 november 2021 19.00 uur
 
Alzheimer cafe Barendrecht 
17 november 2021 19.00 uur

Gelders doek Lux Nijmegen (geannuleerd ivm Corona maatregelen)
15 december 2021 19.30 uur