quarterlife.

Carel van Gogh / In ontwikkeling (2021)

Als Angela (25) in een paniekaanval bovenop het dak van een hotel de suïcidale Daniël (62) ontmoet, krijgt ze de kans om weer grip op haar leven te krijgen. Om zich te kunnen herpakken, moet ze er eerst achter zien te komen wat nou eigenlijk zo dwars zit.  

De psychische gezondheid van jongeren gaat de laatste jaren hard achteruit. Ze worstelen meer dan gemiddeld met zichzelf en grote levensvragen, wat zich uit in psychische, psychosociale en emotionele problemen. Ze willen veel, moeten veel en verwachte veel van zichzelf. Het is logisch dat sommige jongeren zich verloren voelen in de zee aan mogelijkheden die de vrijheid van het moderne leven biedt en dat ze zich, ondanks de vermeende volmaaktheid ervan, som onmachtig voelen in de vormgeving van hun eigen leven. 

Met ‘Quarterlife’ willen we aandacht geven aan dit grote probleem dat steeds meer jongeren tussen de 18 en 30 jaar treft. Angela, een jongvolwassen vrouw van 25 en hoofdpersoon van de film, krijgt hier ook mee te maken: een groeiend gevoel van prestatiedrang in een steeds drukker wordende samenleving. Angela belandt aan het begin van de film in paniek en bij toeval op het dak van een hoog hotel. Daar ontmoet ze de suïcidale Daniël (62). Ontregelt dat ze is in haar zoektocht naar een leven vol betekenis, blijkt deze ontmoeting een kleine stap naar een nieuwe toekomst. Want inzicht komt soms pas als je de dood in de ogen kijkt. 

producent
scenario
regie

Lavender Films 
Anke Boerstra
Carel van Gogh