Samantha Janssen

Samantha Janssen is in 2005 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht (Engelse letterkunde) en in 2012 als theatermaker aan ArtEZ. Ze is actief als regisseur en theaterdocent. Daarnaast schrijft ze (muziek)theater en (korte) verhalen, welke in verschillende bundels zijn gepubliceerd.  Samantha heeft ruime ervaring met het regisseren van theatergroepen en is derhalve zeer bedreven in het coachen van acteurs. 

In 2019 schreef en regisseerde Samantha haar eerste film De Erfenis van De Leeuw producties gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk. Een jaar later schreef zij haar eerste scenario voor Lavender Films: het scenario voor The Void. Het derde filmscenario van haar hand Mevrouw van Dalen Wacht… is gebaseerd op haar gelijknamig prijswinnend korte verhaal en ging in april 2021 in premiere op het USA Film Festival in Dallas. Momenteel schrijft Samantha voor Lavender Films aan de surrealistische korte film De Schoonheid van Nee

Samantha haar liefde en enthousiasme voor schrijven is aanstekelijk, haar betrokkenheid inspirerend en hoopgevend. Daarnaast is Samantha dramaturgisch bijzonder sterk en toont ze lef in haar ideeën en de uitwerking daarvan.