Who’s Dad?!

Roxanne Stam / In ontwikkeling

Wanneer Milany (18) op haar verjaardag plots geconfronteerd wordt met een Facebook bericht van haar vader die ze nooit gekend heeft, houden haar vriendinnen Milany met humor, wijze raad en onvoorwaardelijke liefde voor elkaar, op de been.Vertrekkend vanuit eigen verhalen zal theaterdocent & filmmaker Roxanne Stam meiden uit Amsterdam Zuidoost begeleiden in het schrijven van een filmscenario waar ze uiteindelijk ook in zullen spelen. Middels workshops vol schrijf- & improvisatieoefeningen werken ze naar een treatment toe en vervolgens naar een scenario. Daarna volgen lessen filmacteren. Tijdens het hele proces is er ook aandacht voor het kijken naar film en kunst ter inspiratie, om de blikken te openen zo samen te groeien. Zo zagen ze samen I Don’t Wanna Dance – Roxanne was acteercoach en inhoudelijk regieassistent – en hebben ze de film en het scenario uitvoerig nabesproken en bestudeerd. Dit soort uitstapjes zullen het maakproces voeden en verrijken. De deelnemers krijgen ook kijk- en leesvoer mee op deze manier. 

Uiteindelijk zal de film op professionele wijze worden opgenomen en afgewerkt om vervolgens in verschillende wijken vertoond te worden. Rujayna Wolf, Abenaa Bafour, Iza Ilahi en Demi van der Kust zullen hun zelfgeschapen personages belichamen in de regie van Roxanne Stam. Deze vertoningen zullen gratis toegankelijk zijn voor iedereen tot 25 jaar. Na afloop van deze vertoningen volgt er telkens een Q&A met de makers en vooraf kunnen geïnteresseerde jongeren een workshop ontvangen waarin ze kennismaken met schrijven en filmmaken.

Schrijven is een intensief en complex proces, juist om kwetsbare verhalen de ruimte te laten in een veilig omgeving en genoeg individuele begeleiding te geven wilt Roxanne met deze groep van vier meiden  werken. Met als doel nieuw talent de handvaten aanreiken om zo eigen meerstemmige & urgente verhalen de Nederlandse filmsector in te brengen. 

producent

scenario
regie

cast

On The Rox &
Lavender Films 
Roxanne Stam
Rujayna Wolf
Abenaa Bafour
Iza Ilahi
Demi van der Kust 

Roxanne Stam 

Rujayna Wolf 
Abenaa Bafour
Iza Ilahi
Demi van der Kust